Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на „Странстващият албатрос“ на Деметра Дулева в Брюксел!

Публикувано на 20.11.2019 от adm 0 коментара

След успешните премиери в София и Париж

Странстващият албатрос“ ще бъде представен и в Брюксел на 22 ноември (петък), от 18,30 часа!

Premiera - Stransvashtiyat albatros Bruxelles EVENT

Събитието ще се проведе в EuropaNova Bruxelles, 11E, clos du Parnasse 1050-Bruxelles. Специално за него, авторката ще пристигне от Париж, където живее от години. То е отворено е за всички почитатели на съвременната българска литература!

Книгата ще бъде представена от писателя Цанко Лалев.

За книгата

Странстващият албатрос“ е дебютният роман на Деметра Дулева. Историята започва сред сивотата на София от края на 90-те години, пренася ни в самотата на космополитния Брюксел и завършва на брега на Сена, в оживения, творчески Париж. И макар някои от местата, на които героинята се спира в търсене на щастието, да са чужди и непознати, трудностите, които среща по пътя са универсални и всеки читател може да се припознае в нейния стремеж да открие къде принадлежи наистина.

Габриела слиза на Северната гара в Брюксел с малко багаж, китарата на Нико и една черна котка. Но храброто й пътуване, изпълнено с неочаквани срещи и странни премеждия, едва сега започва. Животът в крайните квaртали на София, Брюксел и Париж може да е удивително еднакъв. Защото най-трудно навсякъде е това, което Габриела единствено търси: да бъде отново щастлива...

За автора

деметра-дулева-small

Деметра Дулева завършва италианска филология и английски език в Софийския университет. Специализира сравнително езикознание в Рим. Години работи като преводач на свободна практика. От 2003 година се присъединява к ъм състава на Министерството на външните работи. „Странстващият албатрос“е първата й книга.

Вижте още за книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с художествена литература, български автори, българска литература, съвременна българска литература, нови книги, съвременна проза, Деметра Дулева, Странстващият албатрос, Книги на Издателска къща "Хермес"

Коментари