Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на „Странстващият албатрос“ от Деметра Дулева в град София!

Публикувано на 29.11.2019 от adm 0 коментара

Заповядайте на 11 декември (сряда) от 18,30 часа в Галерия "Мисията" - ул. "Алфред Нобел" №2!

Premiera - Stransvashtiyat albatros SOFIA EVENT

Дебютният роман на Деметра Дулева - "Странстващият албатрос" е една история за дългия път към щастието и вечния стремеж да откриеш мястото си в света. След публикуването си книгата бе представена в София, Париж и Брюксел, а през декември писателката се завръща в България по покана на Държавния културен институт към министъра на външните работи и българските читатели ще имат възможност да се срещнат с нея в столичната Галерия "Мисията".

По време на събитието гостите ще чуят откъс от романа, ще научат повече за необикновената птица, вдъхновила заглавието и за пътя от кратките записки и разкази до завършената книга.

За "Странстващият албатрос"

Габриела слиза на Северната гара в Брюксел с малко багаж, китарата на Нико и една черна котка. Но храброто й пътуване, изпълнено с неочаквани срещи и странни премеждия, едва сега започва. Животът в крайните квaртали на София, Брюксел и Париж може да е удивително еднакъв. Защото най-трудно навсякъде е това, което Габриела единствено търси: да бъде отново щастлива...

За авторадеметра-дулева-small

Деметра Дулева завършва италианска филология и английски език в Софийския университет. Специализира сравнително езикознание в Рим. Години работи като преводач на свободна практика. От 2003 година се присъединява към състава на Министерството на външните работи. "Странстващият албатрос" е първата й книга.

Вижте още за "Странстващият албатрос".


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с Издателска къща "Хермес", художествена литература, български автори, българска литература, съвременна българска литература, премиера на книга, съвременна проза, Деметра Дулева, Странстващият албатрос, Галерия "Мисията", Странстващият албатрос Странстващият албатрос от Деметра Дулева издател: Хермес раздел: Книги

Коментари