Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "Внезапно сбогуване" в Търговище на 8 февруари

Публикувано на 06.02.2019 от adm 0 коментара

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“
Има удоволствието да Ви покани на
ПРЕМИЕРА НА „ВНЕЗАПНО СБОГУВАНЕ“
ОТ АНГЕЛ Г. АНГЕЛОВ
В ТЪРГОВИЩЕ

Заповядайте на 8 февруари (петък) от 17,30 часа
в Регионална библиотека „Петър Стъпов“

премиера на внезапно сбогуване в търговище-2

За книгата

Сборникът „Внезапно сбогуване“ включва разкази за живота, самотата и равносметката. Послесловът е от проф. дфн Милена Г. Кирова.
Навлизането на социални проблеми и теми от съвременния живот е друга особеност, запазена само за разказите на Ангел Ангелов. В този сборник то е добре изразено; поне половината разкази правят ясни препратки към конкретни явления на нашия свят. Това, което интересува автора, са нравствените аспекти на социалната проблематика: разрушените връзки на обич и състрадание; самотата, която настъпва неумолимо; смайващите прояви на агресия и нетърпимост; ирационалният характер на злото; изобщо тъмните страни в психиката и поведението на съвременния човек. Ситуациите и характерите, чрез които са изразени проблемите, са обобщени и алегорично-условни по маниера на Ангелов. Въпреки това всеки читател може да проектира върху тях своите знания и впечатления, собствения си личен и социален опит.

Проф. дфн Милена Г. Кирова

За автора

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик. Автор е на белетристичните сборници „Невъзможна любов“, „Оживление в мравуняка“, „Плах опит за докосване“, „Ходене по вода“, както и на романите „Закуска по обяд“, „Сутрешни залези“, „Бъдещето на отминалото време“ и „Пътуването“ (книгата е носител на награда „Варна“ за литература). Романът „Сутрешни залези“ е издаден на руски език през 2005 година.
Работил е в радио, телевизия, във вестници и списания. Ангел Г. Ангелов е един от редакторите на авторитетното списание за литература и изкуство ПРОСТОРИ 61.
Живее и работи във Варна.

Вижте повече за книгата на Ангел Ангелов тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с нова книга, разкази, представяне на книга, български автор, ангел ангелов, пътуването, ангел г. ангелов, внезапно сбогуване, съвременни български автори, българска художествена литература, съвременна българска литература, премиера на книга, Закуска по обяд, Сутрешни залези, Бъдещето на отминалото време, Невъзможна любов, Оживление в мравуняка, Плах опит за докосване, Ходене по вода, списание за литература и изкуство ПРОСТОРИ 61, Регионална библиотека Петър Стъпов, белетристичните сборници, сборници с разкази

Коментари