Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Каним ви на разходка в Париж с Джейми Кат Калън

Публикувано на 05.08.2019 от adm 0 коментара

Вижте няколко места в Париж, които си заслужава да се посетят според авторката на "Французойките не спят сами"

Francuzoikite ne spiat sami (FINAL Cover)

В книгата „Французойките не спят сами“ Джейми Кат Калън ни показва как да обичаме и да се наслаждаваме на живота по френски. Един приятен начин да го постигнем е като посетим Франция или като се потопим в атмосферата на космополитната й столица.
Ето няколко места в Париж, които да посетите по препоръка на Джейми Кат Калън.

Площад „Трокадеро“ е от местата в Париж, които определено си заслужава да видите. И когато вече сте там, не бива да пропускате да седнете в прекрасното кафене с гледка към Айфеловата кула. Чувството да си пийваш кафето, наслаждавайки се на тази забележителност, е несравнимо.

Забележителности в Париж

Обожавам да се разхождам сред Градините на Тюйлери – от Триумфалната арка до Лувъра. Фонтаните, двойките по пейките, децата, които тичат и си играят... мога да седя там с часове. Обичам, подобно на Хемингуей и Фитцджерал, да се наслаждавам и на малките кафенета, разположени по левия бряг на реката.

Белвил (Belleville) е един много артистичен район, където всяка година през юни се провежда популярен музикален фестивал. Интересен факт е, че Едит Пиаф е израснала в този квартал.

За любителите на музеите препоръчвам Музея на декоративните изкуства (Musée des Arts Décoratifs), Музея Орсе (Musee d’Orsay) и Музей Оранжери (Musee de l’Orangerie).

Почитателите на театъра пък могат да посетят кабарето Crazy Horse (Лудия кон). Със съпруга ми отидохме там по време на медения ни месец и искрено се забавлявахме. Сядаш в малък театър с червени кадифени кресла и ти поднасят скъпо шампанско. Шоуто е незабравимо.

И когато говорим за кабаре, не мога да пропусна „Мулен Руж“ и площад „Пигал“. Не е за хора със слаби сърца, но си заслужава да се види.

23 copy

Вижте повече за книгата тук.


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с хермес, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", Париж, нехудожествена литература, ИК Хермес, джейми кат калън, французойките не спят сами

Коментари