Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Отбелязваме Международния ден на книгата със специални предложения

Публикувано на 23.04.2020 от adm 0 коментара

За почитателите на литературата 23 април всяка година се превръща в своеобразен празник на книгата. На този ден честваме книгите като най-важно средство за просвещение, съхранение и разпространение на знанието и опазване на културните традиции.

честит международен ден на книгата

Датата е избрана още през 1995 г. от ЮНЕСКО като символична почит към едни от най-значимите автори на световната литература - Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир, починали на 23 април в една и съща година (1616 г.). Идеята за отбелязване на този празник, произхожда от Каталуня, където още от 1926 г. се чества като Ден на испанската книга. По традиция тогава търговците на книги устройват грандиозни панаири, а всеки, който си купи книга, получава подарък роза.

В България празникът е част от Походът на книгите, в който се включват литературни четения и специални предложения от издатели и търговци на книги. По този повод на 23 април във Фейсбук страницата на ИК „Хермес“ ще бъде излъчена среща-разговор с Камелия Кучер. Срещата е организирана по идея на Народно читалище „Изгрев-1909“ - Бургас, като част от ежегодната инициатива „Заедно четем една книга“. Повече за събитието може да видите тук.

150 книги с 40% отстъпка

Издателска къща „Хермес“ е подготвила и още книжни изненади за читателите по повод Международния ден на книгата. От 23 април до 10 май 150 от най-продаваните заглавия на издателството ще бъдат с 40% отстъпка само на www.hermesbooks.com. Всички намалени заглавия може да разгледате тук.

Екипът на ИК „Хермес“ ви приканва да отбележим Международния ден на книгата като споделим радостта от четенето... у дома!


Тази публикация се намира в Любопитно, Новини начална и беше тагната с „Походът на книгите“, Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, Световен ден на книгата и авторското право, художествена литература, най-продавани книги, дом, камелия кучер, нехудожествена литература, ИК Хермес, промоция, намаления за книги, Международен ден на книгата, отстъпки за книги, Нощ, Заедно четем една книга, Народно читалище „Изгрев-1909“ - Бургас, книжна промоция, отстъпка за книга

Коментари