Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Творческа вечер с Владимир Зарев във Велико Търново - 22.10

Публикувано на 15.10.2019 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ и

Народна библиотека "П. Р. Славейков"

ви канят на Творческа вечер с писателя Владимир Зарев 

в град Велико Търново!

Творческа вечер с Валдимир Зарев в Търново

Заповядайте на 22 октомври (вторник) от 17,30 часа в РБ "П. Р. Славейков", Велико Търново, ул. "Иванка Ботева" №2!

По повод 130-годишнината от основаването си Народна библиотека "П. Р. Славейков", Велико Търново, организира Творческа вечер с писателя Владимир Зарев.

Определян като съвременния български класик, Владимир Зарев е автор на 18 книги, единайсет от които са романи. Носител е на Националните литературни награди „Иван Вазов“ и „Елин Пелин“ и на държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“. Романът му "Разруха" се радва на невероятен успех и в немскоезичния свят. Номиниран е за две от престижните европейски литературни награди и за него са публикувани над 40 възторжени рецензии. Епичната семейна сага „Битието“, „Изходът“, „Законът“ също е преведена на немски език и вече има две издания в Австрия и Германия. По мотиви от „Битието“ е заснет култовият телевизионен сериал „Дървото на живота“, а по романа „Разруха“ известният режисьор Петър Попзлатев засне игралния филм „Времето е наше“. 

През 2019 година бе публикуван най-новият роман на Владимир Зарев "Чудовището". Редакторът на книгата и управител на Издателска къща "Хермес" Стойо Вартоломеев, споделя: 

Когато четях ръкописа на Владимир Зарев, нещо в него ми напомни за „Страданията на младия Вертер“ от Гьоте – една емоционална и въздействаща книга. В „Чудовището“ също има много емоции. Заедно с това обаче, написаното често ме препращаше към „Записки от подземието“ на Достоевски. Тоест, към човека в неговата противоречивост и двуполюсност. От една страна, са симпатичните, красиви черти, които той носи в себе си, а от друга – онова „черно пространство“, което също съществува в него. В това отношение романът е много убедителен и аз смея да твърдя, като опитен литератор, че той носи елемент на класичност.

„Чудовището“ е силно емоционален и мъдър роман. За една красива и невъзможна любов, за времето и неговия безжалостен отпечатък, за надвисналата сянка на Чудовището, зад която наднича Забравата.

Официалната премиера на "Чудовището" се състоя през месец май в София, като част от станалите вече традиционни Дни на българската книга на ИК „Хермес“. След това Владимир Зарев се срещна с читатели в редица български градове: Варна, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Сливен, Видин, Лом, Поморие, Несебър, Хасково.

Националното турне на Владимир Зарев ще продължи и през октомври във Велико Търново, Русе и Разград. По време на Творческата вечер в РНБ "П. Р. Славейков" гостите ще имат възможност не само да научат повече за "Чудовището" от автора и редактора на романа, но и да се потопят в богатото творчество на големия български писател.

Заповядайте на 22 октомври от 17,30 часа в РНБ "П. Р. Славейков"!


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с книга, Издателска къща "Хермес", Владимир Зарев, разруха, творческа вечер, битието, български автори, Законът, Изходът, Дървото на живота, българска литература, българска художествена литература, съвременна българска литература, Стойо Вартоломеев, Чудовището, РНБ "П. Р. Славейков" - Велико Търново, българска книга, Петър Попзлатев, Времето е наше

Коментари