Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на "В търсене на холивудския прислужник" в София на 4 октомври

Публикувано на 20.09.2019 от adm 0 коментара

Издателска къща „Хермес“ ви кани на 
ПРЕМИЕРА 
на „В търсене на холивудския прислужник“ от Христо Добротинов
в град София!
Заповядайте на 4 октомври (петък) от 18,30 часа 
в Книжен център „Гринуич“ - бул. „Витоша“ №37!

Премиера на Христо Добротинов в София

Книгата ще бъде представена от журналиста Георги Цанков.

За "В търсене на холивудския прислужник"

Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси, но имат идея. Понякога тя е жалка и дребна, понякога обгръща цялата планета и в нейно име героите търсят този, който ще ги поведе към щастието. Авторът не мами в разказите си, защото знае, че щастливият край би звучал като лъжа. Не се опитва и да поучава. Скрити паралели с библейски мотиви вплитат българския контекст в нишките на историята. Надзъртането в отвъдното е съчетано с
равното ежедневие.
Без да натрапва извод, все пак авторът го формулира директно по повод на несъстоялото се състезание по безсмъртие в разказа, дал заглавието на книгата: Никой не беше дорасъл за вечността и прошката, която получихме, не беше заради глупостта ни, а за да ни накара да обичаме повече.

За автора

Христо Добротинов е роден на 8 май 1952г. във Велико Търново.
По образование е юрист. Автор е на книгите „Погребението на капитанската шапка”, получила Национална награда за първа книга , „Отвъд снега”, „Спомен за курорта”, „Бракове в София”, „Игра на конспиратори“.
Негови разкази са преведени в Русия, Полша, Германия, Турция. Член на Съюза на българските писатели и на българския ПЕН-център.

Вижте откъс от книгата тук.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с хермес, премиера, представяне, издателство "Хермес", Издателска къща "Хермес", Събитие, Георги Цанков, разкази, Книжен център „Greenwich“, представяне на книга, български автор, художествена литература, ИК Хермес, български писатели, българска художествена литература, книжно събитие, премиера на книга, Книжен център Гринуич, В търсене на холивудския прислужник, Христо Добротинов, Отвъд снега, Погребението на капитанската шапка, Спомен за курорта, Бракове в София, Игра на конспиратори, ПЕН-център

Коментари