Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Премиера на „В търсене на холивудския прислужник“ от Христо Добротинов!

Публикувано на 26.11.2019 от adm 0 коментара

Заповядайте на 27 ноември (сряда) от 16,00 часа
в Народно читалище „Надежда 1869“, Велико Търново - ул. „Читалищна“ №9!

В търсене на холивудския прислужник

За книгата

Героите на тази книга познават света – те нямат комплекси, но имат идея. Понякога тя е жалка и дребна, понякога обгръща цялата планета и в нейно име героите търсят този, който ще ги поведе към щастието. Авторът не мами в разказите си, защото знае, че щастливият край би звучал като лъжа. Не се опитва и да поучава. Скрити паралели с библейски мотиви вплитат българския контекст в нишките на историята. Надзъртането в отвъдното е съчетано с равното ежедневие.

Без да натрапва извод, все пак авторът го формулира директно по повод на несъстоялото се състезание по безсмъртие в разказа, дал заглавието на книгата: Никой не беше дорасъл за вечността и прошката, която получихме, не беше заради глупостта ни, а за да ни накара да обичаме повече.

За автора

Христо Добротинов е роден на 8 май 1952 г. във Велико Търново.

По образование е юрист. Автор е на книгите „Погребението на капитанската шапка”, получила Национална награда за първа книга , „Отвъд снега”, „Спомен за курорта”, „Бракове в София”, „Игра на конспиратори“.

Негови разкази са преведени в Русия, Полша, Германия, Турция. Член на Съюза на българските писатели и на българския ПЕН-център.

Вижте повече за „В търсене на холивудския прислужник“.


Тази публикация се намира в Събития в отминалите дни и беше тагната с издателство "Хермес", художествена литература, български автори, българска литература, българска художествена литература, нови книги, съвременна проза, В търсене на холивудския прислужник, Христо Добротинов, Книги на Издателска къща "Хермес"

Коментари