Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Одисей (твърда корица)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Одисей (твърда корица)

  от Джеймс Джойс
  издател: Хеликон
  39,95 лв.
  ISBN: 9789542984849
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 840 стр.
  Размер: 17х24
  Тегло: 0.6000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Джеймс Джойс:

  Вмъкнал съм тъй много неясноти и загадки, че векове наред професорите има да спорят какво съм искал да кажа, а това е единственият начин да си осигуря безсмъртие.

  Валери Ларбо:

  В литературата името и творбите на Джеймс Джойс са онова, което са в науката имената и теориите на Фройд и Айнщайн. Струва ми се, че дързостта и суровостта, с които Джойс описва и представя инстинктите, смятани за най-долни в човешката природа, му идват от примера на великите казуисти... От йезуитите Джойс е придобил устремената си хладност и липсата на всякакво уважение към човека с неговите слабости на плътта...

  Езра Паунд:

  „Одисей” принадлежи към великата категория на романи с облик на соната. В него няма нито ред, нито дори половин ред, който да не е натоварен с безподобна интелектуална наситеност. Това е книга, която всеки истински ценител на литуратурата е длъжен да прочете.

  Едмънд Уилсън:

  „Одисей” е може би най-правдивата рентгенова снимка, направена някога на обикновеното човешко съзнание. Романът е гениална творба, свидетелстваща за поетическата способност на Джойс да насища с всеобхватен смисъл най-частни и най-делнични премеждия – той създава рапсодии на красотата, чиято висота никога досега не е била достигана в английската белетристика.

  Антъни Бърджес:

  Днес вече за всички е ясно, че „Одисей” е най-великият роман на столетието.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Одисей (твърда корица)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг