Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

От утре почвам нов живот

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,95 лв.
  ISBN: 9789542614425
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 288 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Кое е най-идиотското нещо, което сте правили през живота си?

  Жули може да състави списък с над петдесет щуротии, които е извършила през двадесет и осем годишния си живот. Да разкаже как, навличайки пуловера си в движение, се е строполила по стълбите. Или как държи жичката в уста, опитвайки се да поправи изгорял контакт, и вижда звезди посред бял ден. Но нищо не може да се сравни с последната й мания – увлечението по новия съсед, когото дори не е виждала.

  Жули се намира в труден период от живота си. Любимият й Дидие я изоставя. Ненавижда работата си в банка и безскрупулния си шеф. Животът й се променя, когато забелязва нова пощенска кутия във входа – на Рикардо Пататра. Жули е заинтригувана от необичайното име и е готова на всичко, за да се запознае с тайнствения му притежател. За неин ужас обаче, при първата им среща се озовава с ръка, заклещена в пощенската му кутия...

  Водена от максимата, че в любовта и войната всичко е позволено, тя съставя изобретателен план, за да спечели сърцето на Рик. И успява.

  Окрилена от любовта, Жули се осмелява да напусне престижната си работа и да започне нов живот. Рик обаче не е този, за когото се представя...

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: От утре почвам нов живот

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  ОТ УТРЕ ПОЧВАМ НОВ ЖИВОТ! – преди употреба не е нужно да четете листовката
  Скучно ви е? Нямате приятно занимание за свободното време? Нямате гадже? Лекарството за всички тези проблеми е изречението „От утре почвам нов живот!“ под формата на книга, и то каква...


  Обгръща те като ефирен цветен тоалет и те извежда на разходка из красивите кътчета на света, които виждат само хората, осмелили се да гледат на света по друг начин. Читателите ще открият, че не всеки проблем е невъобразимо голям и е нужно съвсем малко, за да го пречупят през призмата на положителното и забавното. Невъзможно ми беше да остана безразлична към сладкия хумор на непохватната беладжийка Жули.


  - Я ми кажи, Жули, кое е най-идиотското нещо, което си направила през живота си?


  Обърка ме не толкова въпросът, колкото отговорите, които веднага ми дойдоха наум. Можех да му разкажа как веднъж си навличах пуловера, докато слизах на бегом по стълбите, и се строполих по най-позорен начин с глава и ръце, заклещени в ръкавите. Резултатът беше една счупена ръка, две пукнати ребра и синина на брадичката, която стоя цял месец. Можех да го осведомя и как веднъж поправях изгорял контакт и трябваше с две ръце да завинтя конзолата, заради което ми хрумна гениалната идея да държа жичката с устни. Видях звезди посред бял ден, при това в продължение на цял час.


  Съвсем чистосърдечно изказва проблемите си и недостатъците си, като ги потапя в глазура от комични ситуации и поръсва със захаросани пръчици смях.  Силно впечатление ми направи начинът, по който авторът представя различните образи на героините – малко луди, много живи, леко досадни, достатъчно забавни. Темите за любовта, приятелството, моралните ценности и приоритетите в живота изграждат съдържанието и образите по много лек и игрив начин.


  Софи вече не може да удържа бликналите сълзи, а усмивката й разкрива белите й зъби. Изведнъж се разкиска. Трябва да ви кажа, че последния път, когато Жад опита да сложи край на живота си, бе погълнала десет капсули с лекарство против диария. Колкото да си спечели активно газоотделяне в продължение на два часа. Ето как някои хора искат да напуснат този свят... Най-лошото беше, че се обадила на Бърза помощ. Добре че лекарката била жена, иначе като нищо щеше да се влюби в спасителя си. Такава си е Жад. Разбира се, не загина, но в продължение на един месец се радваше на особено бляскави коси и твърди нокти. Софи отива до мивката и се престорва, че прави нещо на нея, само за да потисне лудешкия си смях. Навеждам глава към ухото й:


  - Представи си, че опита да се обеси с тоалетната хартия...  Усмивката не слезе от лицето ми от първата до последната страница. Сякаш взема всичките ти терзания и негативни мисли и ги хвърля в най-близкото кошче за боклук, с лекота променя и най-унилото състояние.


  Книгата е прозорец към света, но в случая е и огледало на реалния живот – всички преследваме целите и щастието си, но рядко си даваме сметка за силата и ролята на жената и майката, които винаги са една невидима опора на мъжете, на децата си, на света.  Свежа и забавна, „От утре почвам нов живот!“ се препоръчва при лошо настроение, главоболие, скука, негативизъм и други нездравословни състояния! Преди употреба не е нужно да четете листовката.


   


  Виктория Димитрова