Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Отклонение

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  12,95 лв.
  ISBN: 9789542613794
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2016г.
  Страници: 208 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.2500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  „Отклонение“ е сред най-обичаните романи на незабравимата българска писателка Блага Димитрова. С книгата си тя успява да ни разкрие любовта във всичките й форми и измерения, независимо от това дали ни носи радост, тъга или разочарование: „Независимо от това изгодно или не, благоразумно или не. Да обичаш, защото обичаш. Това е единственото основание“. „Отклонение“ е роман за невъзможността влюбените да се завърнат в миналото и да изживеят любовта си. Единственото, което им остава, е истината, че „В живота са повторими само напразните усилия да се върне пропуснатото“.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Отклонение

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Ако моята любов е грешка, тогава най-вярната стъпка в моя живот е тази грешка.


  „Отклонение“, Блага Димитрова


   


  Неда и Боян са млади амбициозни студенти. А любовта им е „неуловима, променлива, неподчиняваща се никому за нищо“, много силна, горда, красива и непреклонна. Започва като на инат, така и приключва. Те се търсят, намират, отблъскват, за да се потърсят, намерят и отблъснат отново. Не могат да бъдат заедно, не могат и един без друг...


  Десет дни – толкова продължава пламенното им съжителство. Толкова е времето, през което те остават физически заедно. Но любовта им остава жива... не се забравя, не се повтаря. И ако е била грешка, определено е от онези грешки, които човек НЕ ИСКА да повтори в живота си, за да я съхрани като ЕДИНСТВЕНА.


  Остават разделени десетилетия, когато случайно или не, едно най-обикновено отклонение от пътя ги среща отново. Той вече е успял инженер в разгара на соца, а тя – археолог. Той участва активно в изграждането на новия свят, а тя се рови из останките от миналото... Ярък контраст!


  Срещата им не е нищо друго, освен едно общо спомняне, което е „по-пълното преживяване, разширено от опита, изострено от липсата, обогатено от въображението“. Връщат се назад в общо мълчание, всеки за себе си, но заедно. Зад мълчанието им обаче се крият хиляди неизлети чувства, крие се страх – да не наранят гордостта на другия и своята собствена, крие се и търпение – сякаш цял живот са знаели, че ще се срещнат отново, и търпеливо са чакали своето отклонение...


  Всеки има нужда от поезия в живота си. Аз открих нужното ми количество в прозата на Блага Димитрова.


   


  Петя Анастасова