Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Пътеката на хората

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  20,00 лв.
  ISBN: 9786197300826
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 340 + 32 цветни стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  „Пътеката на хората“ е разказ за 3500-километров солов преход, който изправя пред множество предизвикателства един смел пътешественик.

  Когато тръгва по Пътеката на Апалачите през май 2018 година Петър очаква тежък терен, резки климатични промени и опасни срещи с дивата природа. В рамките на по-малко от четири месеца той изминава средно по 35 километра на ден в кал, студ и жега, непрекъснато мокър, физически и емоционално изтощен. Изкачва 92 върха и отслабва с десет килограма. Среща различни хора и се изправя пред ежедневни трудности. Прекосява 14 щата от юг на север по изкривения гръбнак на планинската верига Апалачи, за да стигне до планината Катадин. В книгата са описани моменти на силна болка, лишения, жажда, глад и сълзи. Опасни срещи с гърмящи змии, черни мечки и смъртоносни кърлежи.

  Докато крачи по пътеката, Петър потъва сред красотата на природата и спи под небе осеяно от милиарди звезди, среща любов, агресия и разочарование, воден от непоколебимата си воля и решението да изпита предела на собствените си възможности. 

  „Това е моето второ приключение по пътя ми към „ Тройната корона”. Вярвам, че всичко интересно предстои.”

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Пътеката на хората

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг