Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Палач на любовта

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Нормална цена: 16,95 лв.

  отстъпка -25%

  Промоционална цена: 12,71 лв.

  ISBN: 9789542613718
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2014г.
  Страници: 352 стр.
  Размер: 15х22
  Тегло: 0.3850 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Тази книга съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Или по-скоро десет разказа за преображения. Защото пациентите, потърсили психотерапевтична помощ от Ървин Ялом, с негово съдействие се спускат до неподозирани дълбини в самите себе си – там, където са ужасът от неизбежността на смъртта, изолацията и безсмислието на живота, но и абсолютната свобода. И от тези дълбини те изплуват с освобождаващо знание, което променя цялостното им светоусещане.

  Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история. Тук ще се сблъскаме с някои от най-често срещаните проблеми: самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, страх от смъртта, разрушителна любовна натрапливост, резки промени в настроението, липса на смисъл, депресия, импотентност... Тези десет истории са истинско доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване.

  Мнения на клиент

  Впечатления от книгата Коментар от Александър Динчев
  Книгата е от тези, които показват колко необятна е човешката душевност, в чиито безбройни състояния са скътани копнежи и страхове, толкова различни за всеки човек и все пак по човешки сходни.
  В разказите в тази книга са вмъкнати много коментари, разяснения и тълкувания, увлекателно написани, като самите разкази. Дори авторът директно се себеразкрива в много моменти, изразявайки своите преживявания от общуването си с пациентите/клиенти. Много сърдечност и искреност има както в неговите думи, така и в представянето на хората, с които е работил. Дори въведението към книгата и епилогът са интересни като обяснения за посоките, които хората поемат, за да направят своите крачки към по-дълбокото "себе си". (Публикуван на 26.08.19)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Палач на любовта

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  „Тази книга съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми.“ Така започва резюмето на „Палач на любовта“, което на пръв поглед може да ни се стори доста стряскащо. Но истината е, че това е книга за всеки един от нас. Книга, в центъра на която не стои безнадеждността на човешкото битие, а точно обратното – вкоренените дълбоко в нас надежда и желание да живеем истински и пълноценен живот.


  В „Палач на любовта“ няма да срещнете сложна терминология или сух, скучноват език, с който повечето хора свързват класическата психология. По един увлекателен и разбираем за читателя начин тези десет истории хвърлят светлина върху някои от неизвестните в толкова сложното за всички ни уравнение на живота. Те могат да дадат идеи, нови гледни точки, да разширят светогледа. Защо не дори да ни помогнат да станем малко по-мъдри и по-осъзнати.


  И без значение дали ще посегнете към тази книга от професионален или от любителски интерес и любопитство, без значение дали се интересувате от психология, или търсите просто удоволствието, което добрата проза дава, можете да бъдете сигурни, че между страниците на „Палач на любовта“ ще намерите нещо специално за себе си.


   


   


  Изготвил: Ирина