Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Повести на Белкин. Дама Пика. Капитанската дъщеря

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Повести на Белкин. Дама Пика. Капитанската дъщеря

  от Александър Пушкин
  издател: Колибри
  18,00 лв.
  ISBN: 9786190200901
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 288 стр.
  Размер: 12x20
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Книгата включва най-популярните белетристични произведения на A. С. Пушкин (1799–1837), създадени през зрелия и преломен творчески период на писателя: първата му завършена прозаична творба „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, мистериозната и новаторска за времето си повест „Дама пика“ и последната – романа „Капитанската дъщеря“.

  Обръщането на Пушкин към прозата е дълбоко обмислено решение, предшествано от сериозни размисли за природата на словесното изкуство и от осъзнаването на изключително сериозната задача, стояща пред руската литература – обновяване на белетристичния жанр и на литературния език. 

  „Точност и краткост – ето първите достойнства на прозата. Тя се нуждае от идеи и смисъл – без тях блестящият изказ не е нужен на никого.“

  А. С. Пушкин 


  „Прозата на Пушкин е ясна, светла, съвършена и загадъчна. Затова, за да прочетеш и разбереш Пушкин, да разгадаеш неговата загадка – трябва да имаш талант.”

  С. А. Есенин

  ***


  Александър Сергеевич Пушкин е руски поет, драматург, литературен критик, историк, публицист и белетрист, основоположник на руския реализъм в литературата и една от най-влиятелните литературни фигури от началото на XX век. Той не само подкрепя някои от идеите на декабристите, но и засяга основните социални проблеми на своето време. Още приживе Пушкин си създава репутацията на най-значимия руски национален поет, а по-късните изследователи го определят като основоположник на съвременния руски литературен език.

   

   

  Мнения на клиент

  Перезвоните пожалуйста Коментар от Антон
  Перезвоните мне пожалуйста 8 (950) 000-06-64 Антон. (Публикуван на 21.08.19)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Повести на Белкин. Дама Пика. Капитанската дъщеря

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг