Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас (Калоянов)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас (Калоянов)

  от Донка Кънева
  издател: Калоянов
  8,00 лв.
  ISBN: 9789549519921
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 176 стр.
  Размер: 17х24
  Тегло: 0.2600 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Включеното в помагалото учебно съдържание и подреждането му по теми и раздели е съобразено с новата Учебна програма по български език за 7. клас на МОН, която се въвежда в нашите училища през учебната 2018/ 2019 година. Спазени са всички езикови норми, регламентирани в Официалния правописен речник на българския език. 

  Целта на помагалото е да бъдат подпомогнати седмокласниците в усвояването на основните езикови правила и в изграждането на умения за прилагането им в устната и в писмената реч.

  Чрез рубриката “Припомнете си!” се актуализират знанията по теми, изучени до 7. клас, необходими, за да се  осмисли по-лесно новото учебно съдържание. Някои от тях са разработени самостоятелно. Припомнянето ще бъде улеснено и от таблиците на частите на речта. След тях са систематизирани важни правила, свързани с правописа.

  Рубриката “Запомнете!” включва новите езикови правила, които са задължителни за усвояване в 7. клас. След всяко от тях са предложени различни задачи, част от които са тестови. Целта е новите знания да се приложат в езиковата практика. Много важно е учениците да знаят защо трябва да овладеят тези правила, да са убедени в необходимостта от тяхното изучаване за по-добрата им езикова култура.

  Практическа насоченост има и информацията в рубриката “Важно е да знаете!”.

  Възможност за диференцирана работа с ученици, по-напреднали в усвояване на учебния материал, дава рубриката “За любознателните!”. Предложени са и теми за създаване на текстове. Тези задачи не трябва да се пренебрегват, защото приложението на знанията в практиката е целта на обучението.

  След всеки тематичен раздел са включени тестове. Чрез тях се прави не само проверка на знанията, а се попълват и пропуските чрез завръщане към информацията в учебника или в помагалото. Част от отговорите са свободни, защото седмокласниците не трябва да бъдат ограничавани в изразяване на личното мнение и в езиковия изказ. С такава цел са и темите за дискусии.

  Краткият правописен речник в края на помагалото включва думи, чийто правопис затруднява учениците. Много от тези думи са непроверяеми чрез изучените правила или са от чужд произход.

  Съдържанието на помагалото има комплексен характер и може да се използва както в учебните часове, така и в самостоятелната подготовка на седмокласниците за предстоящата проверка на знанията им в края на учебната година.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Мнения на клиент

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас (Калоянов)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг