Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Правила, задачи и тестове по български език за 8. клас (Калоянов)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Правила, задачи и тестове по български език за 8. клас (Калоянов)

  от Донка Кънева
  издател: Калоянов
  5,40 лв.
  ISBN: 9789549519952
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 136 стр.
  Размер: 17х23
  Тегло: 0.2100 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Помагалото има за цел да подпомогне осмокласниците в усвояването на основните езикови норми и в изграждането на умения за прилагането им в устната и в писмената реч.

  Подреждането по теми и раздели на учебното съдържание е съобразено с новата Учебна програма по български език на МОН, която бе въведена за 8.клас в нашите училища през учебната 2017/2018 година. Спазени са всички езикови норми, регламентирани чрез Официалния правописен речник на българския език от 2012 година.

  Чрез рубриката “Припомнете си!” се актуализират знанията по теми, изучени до 8. клас. Това ще подпомага осмислянето на новото учебно съдържание. Такава е целта и на разработките за повторение.

  Рубриката “Запомнете!” включва новите езикови правила от задължителната за 8. клас учебна информация. След всяка тема са предложени различни практически задачи, част от които са тестови. Най-важното е учениците да са убедени, че изучаването на правилата е необходимо за тяхната добра езикова култура.

  Практическа насоченост има и информацията в рубриката “Важно е да знаете!”. Чрез нея се акцентува върху най-същественото, необходимо за устната и за писмената реч.

  Възможност за разширяването на знанията по съответната тема дава рубриката “За любознателните!”.

  Вниманието е насочено и към създаването на текстове - най-ефективната форма за приложение на теоретичните знания в практиката.

  След всеки тематичен раздел са включени тестове, чрез които учениците могат да проверяват степента на подготовката си и да попълнят пропуските. Дава се възможност за изразяване на лично мнение.

  Краткият правописен речник, приложен в края на помагалото, включва думи, чийто правопис затруднява учениците. Много от думите са непроверяеми чрез изучаваните правила или са от чужд произход, но са навлезли в активния речник.

  Информацията и задачите в помагалото имат комплексен характер и могат да се използват във всички форми на езиковата подготовка на осмокласниците.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Правила, задачи и тестове по български език за 8. клас (Калоянов)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг