Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Предизвикай: Давността!

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Предизвикай: Давността!

  от Сборник
  издател: Сиела
  25,00 лв.
  ISBN: 9789542823544
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 520 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.5700 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  „Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно“.

  Сентенцията на Софокъл може да бъде прочетена и „юридически“: скритото владение има съмнителен юридически ефект във времето, а яснотата на вчерашния дълг избледнява с всеки изминал ден. Времето и правото си дават среща в давността. Може би времето е подчинило правото („нормативната сила на фактическото“). Или пък правото използва времето – когато и доколкото му е необходимо, за да оправдае своите решения („легитимиращата сила на фактическото“).

  Чрез давността правото зачита ефекта, който времето оказва върху естеството и значението на отношенията между хората. Като оставя настрана спора дали погасителната и придобивната давност са двете страни на един и същ правен феномен, или представляват две напълно различни лица на времето в правото, настоящата книга се съсредоточава върху практическите въпроси на давността в различните правни отрасли, предлагайки решенията на своите автори.

  Книгата обединява най-актуалните въпроси на давността и има за цел да бъде от полза на съдии, съдебни изпълнители, нотариуси, адвокати, юрисконсулти, както и на всеки интересуващ се от давността юрист, включително и на студентите по право.

   

  От съставителите Стоян Ставру и Делян Недев

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Предизвикай: Давността!

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст