Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

През девет планини. Стихотворения

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  През девет планини. Стихотворения

  от Катерина Хапсали
  издател: Колибри
  15,00 лв.
  ISBN: 9786190200338
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2017г.
  Страници: 72 стр.
  Размер: 14x20
  Тегло: 0.1500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В стиховете на Катерина Хапсали са приютени думите на една жена, подобна на всички жени от Ева насам – думи на радост и болка, думи на майка и любима.

  Кротка, напоителна и нежна, тази поезия е за четене в спокойна нощ и в бурен ден. Тя съпровожда живота, не го превръща в неразбираема метафора, а го побира в песен.

  Тези стихове могат да се четат и когато си сам, и когато си с някого. Могат да се пеят и шепнат. С тях можеш да кажеш и „добър ден“, и „сбогом“.

  Многолика и търсеща, Катерина Хапсали е вложила в тях душата и ума си, откривайки вдъхновението си във вечното им противоборство.Стиховете й свързват с корените и дават простор, дълбаят зад видимото без насилие и претенциозност.

  Женска поезия в най-истинската ѝ форма – сила зад кадифе, проста истина зад красива метафора.

  ***

  Катерина Хапсали е дългогодишен журналист. С романа си „Гръцко кафе“ влиза устремно и в писателските среди. „Кафето“, както бързо става известно сред читателите, грабва наградата „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 г.В момента Хапсали оглавява новото списание DIVA!, чието безкомпромисно мото гласи: „Истории, разказани със стил“.„През девет планини“ е нейната дебютна стихосбирка.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: През девет планини. Стихотворения

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг