Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Приказка за вълшебната флейта + CD

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

Приказка за вълшебната флейта + CD

от Юлия Спиридонова
издател: Ентусиаст
40,00 лв.
ISBN: 9786191640621
Наличност: В наличност
Година: 2013г.
Страници: 156 стр.
Размер: 21х25
Тегло: 1.2000 кг.
Корица: твърда
Цветност: цветна
Език: български
 
Сподели

Анотация

+ CD с книга за слушане и музикални извадки от операта „Вълшебната флейта” на български език, записани от Симфоничния оркeстър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков
 
Принц Тамино се влюбва в прекрасната принцеса Памина, но за да я заслужи, трябва да премине през много изпитания, за да разбере, че само ако сърцето ти е изпълнено с любов, можеш да отвориш вратата към Храма на Мъдростта и да накараш вълшебната флейта да засвири. Съдбата на влюбените е в ръцете на Царя на слънцето и светлината, ала срещу него се изправя Царицата на нощта. Птицеловецът Папагено мечтае за своята Папагена, но той също, както и Тамино, трябва да преодолее редица трудности и препятствия по пътя към нейното сърце.
 
„Приказка за вълшебната флейта“ е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Още щом я докоснете, разбирате, че това луксозно издание е изработено с много любов и хората, участвали в неговото създаване, имат какво да споделят с вас. С тази книга се надяваме деца и родители да се пренесат в магичния свят на Моцарт, да се докоснат до неземната му музика, да надникнат в света на операта и да се вълнуват от фантастичната история за златната вълшебна флейта!
 
Повече информация за проекта можете да намерите на http://www.themagicflute.bg/.

***

Юлия Спиридонова–Юлка  е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на художници. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ и НБУ. Работи като сценарист и писател на свободна практика.

Автор е на книгите: „Гугулетата“, „Приказки за гугулета“, „Приключения с Джиго“, „Любими попътечо“, „Тина и половина“ и др. Юлия Спиридонова е написала над 400 сценария за телевизионни детски поредици, предавания и филми. Автор е и на седмичното детско предаване „Здравей“ по БНТ (1999–2006), на куклените поредици „Гугулиада“ (БНТ) и „Приказки за зодиите“ (БНТ). Съсценарист е на филмите „Златната ябълка“ и „Break an Egg“ (“Creative Center”). Нейни разкази са публикувани в списанията „Пламък“, „Диалог“, „Участ“ и „Графити“.
 
Пенко Гелев е роден през 1968 година в Асеновград. Завършва Художествената гимназия в София.

Работил е като учител по математика, издател е на комикс списание „Рикс“, правил е специални ефекти за киното, писал е сценарии за филми, продуцирал е три игрални филма („Магьосници“, „Колобър“, „Жълто куче“) и три телевизионни образователни предавания („Приказки за физиката“, „Приказки за астрономията“, „Добър ден, господин Жасмин“).

Илюстрирал е 22 книги за британското издателство The Salariya Book House (2006–2012). През 2010 г. The Salariya Book House печели награда за детско издателство на годината във Великобритания.

Понастоящем работи като илюстратор и художник на комикси и създава анимационни филми. Пенко Гелев е част от групата „Проектът „Дъга“. През 2012 г. издават комикс албум „Над дъгата“, който е последван от едноименната изложба, гостувала в девет български града.  
 
Волфганг Амадеус Моцарт (27 януари 1756 – 5 декември 1791) е австрийски композитор, инструменталист и диригент, създал музикални произведения с изключителна художествена стойност. Започнал да се занимава с музика от съвсем ранна детска възраст, малкият Волфганг свири пред отбрана публика в кралските европейски дворове и е провъзгласен за дете чудо. Едва петгодишен, той вече композира менуети, а на осемгодишна възраст пише симфония. Син на Просвещението и представител на Виенската класическа школа, той е един от най-големите гении в музикалната история.

Волфганг Амадеус Моцарт е с дълбоки езотерични и духовни убеждения, които пренася и в своята музика. В много от произведенията му са преплетени масонски символи и идеали. Това е особено очевидно в последната му опера – „Вълшебната флейта“, написана сякаш за деца.
 
Емануел Шиканедер (1 септември 1751 – 21 септември 1812) е немски драматург, импресарио, певец, актьор и композитор. Роден е в бедно семейство и остава без баща съвсем невръстен. Малкият Емануел е много будно и музикално дете. Той започва своята кариера като пътуващ музикант, за да се присъедини по-късно към трупа артисти. Не след дълго създава първата си опера. Големият успех идва при Шиканедер с интерпретациите му на пиесите на Шекспир.

Любовта към музиката и сходните духовни убеждения го свързват с Моцарт в сърдечно приятелство.

Емануел Шиканедер е автор на либретото на „Вълшебната флейта“ и e първият артист, който играе ролята на Папагено.

Oперата за първи път е поставена на 30 септември 1791 г. в неговия театър „Thеater an der Wien“, който съществува и до днес.


МУЗИКАЛНИ ИЗВАДКИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА:

Царица на нощта Пламена Гиргинова
Зарастро Христо Стойнов
Памина/Папагена Ралица Ралинова
Памина Емилия Кирчева
Тамино Кирил Шарбанов
Папагено Петър Димов

СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО

Главен диригент Емил Табаков

ЕКИП КЪМ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО В СЪСТАВ:

Екатерина Дочева, Людмила Герова, Георги Еленков, Данаил Иванов

АУДИО ДРАМАТИЗАЦИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА:

Разказвач/Режисьор Мариус Донкин
Царица на нощта Бойка Велкова
Зарастро Марин Янев
Памина/три момчета Илиана Коджабашева
Тамино Кирил Бояджиев
Папагено Валентин Ганев
Папагена/три момчета/рози Ина Кънчева
Моностатос Стефан Къшев
Първа дама Силвия Лулчева
Втора дама Параскева Джукелова
Трета дама Радена Вълканова
Жреци/Говорител Тодор Близнаков, Весо Цанев
Роби и други Тодор Димитров

ЕКИП КЪМ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО В СЪСТАВ:

Пламен Петров, Елена Чангърова, Иван Николов, Константин Райдовски
Продуцент Ина Кънчева (Фондация „Културни перспективи“)

Оставете своето собствено мнение

Вие разглеждате: Приказка за вълшебната флейта + CD

Как ще гласувате за този продукт?*
 1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
Рейтинг