Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Приказки на балканските народи (Избрана класика за ученика) - книга 21

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Приказки на балканските народи (Избрана класика за ученика) - книга 21

  от Сборник
  5,99 лв.
  ISBN: 9786191810642
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 144 стр.
  Размер: 16x23
  Тегло: 0.2400 кг.
  Корица: мека
  Цветност: цветна
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Приказките са се появили много преди да бъдат създадени различните видове писмености. После се образували държавите, но техните граници не били преграда за разпространяването им в териториите на съседни народи. Затова приказките понякога имат много общи неща. Понякога откриваме, че и съседите ни са си разказвали за змейове, юнаци и царе, за мъдростта на старите хора и съобразителността на обикновената девойка от народа...

  В много по-близки до нас векове някои просветени личности са осъзнали какво богатство са устно разказваните народни приказки и колко бързо могат да изчезнат под натиска на модернизиращите се общества. И започнали да ги записват.

  Тази книга е твърде малка, за да побере цялото богатство от приказки, разказвани на Балканите, където живеят румънци, сърби, гърци, турци, черногорци, хървати, босненци и българи, разбира се. Но тъкмо запознаването с техните приказки ще ни помогне да ги почувстваме по-близки. Ще разберем, че колкото и различни да са хората от различните краища на Балканския полуостров, те се оказват еднакво близки в отношението си към доброто и злото, справедливостта и неправдата и другите човешки ценности.

  Приказките са внимателно подбрани и богато илюстрирани. Сборникът е грижливо съставен, така че да бъде полезен на децата в начална училищна възраст.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Приказки на балканските народи (Избрана класика за ученика) - книга 21

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст