Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Проницателят се завръща

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Проницателят се завръща

  от Анди Андрюс
  издател: Sky print
  13,99 лв.
  ISBN: 9789543901050
  Наличност: В наличност
  Година: 2014г.
  Страници: 232 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.2000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  "Скъпи читатели, може би вече сте чули слуховете... Всичко е вярно.

  Отново открих Джоунс - порицателя, който завинаги промени живота ми. Първият път, когато го срещнах, бях на двадесет и три. Нямах нищо освен дрехите на гърба си и спях на плажа под един кей. Старецът стана единственият ми приятел и ми каза истината за мен самия, въпреки че не исках да я чуя.

  Аз ли? Аз го наричах Джоунс. Не господин Джоунс. Просто Джоунс. Защо изчезна, без дори да се сбогува, а години по-късно се появи, също толкова неочаквано? Страхувам се, че не съм достатъчно умен, за да отговоря. Знам само, че той се върна и ми даде нова гледна точка - като родител, като син, като писател.

  Искате ли да погледнете под друг ъгъл на нещата от живота? Искате ли резултатите, които постигате, да не бъдат определяни като "посредствени"? Ако е така,тази книга е за вас!".

  Анди Андрюс, Ориндж Бийч, Алабама

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Проницателят се завръща

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг   


  Помня, че веднъж една жена го попита какво работи, а той отвърна, че е „археолог на човешките склонности“. А когато дамата го помоли да обясни какво пък е това занимание, старецът отговори, че специализира в „изразяване на онези мисли, които биха направили хората склонни към постигане на велики дела“.


   


  Ето как любимият ни Джоунс отново се завръща в книгата „Проницателят се завръща“. Първата ми среща с него беше в „Проницателят“ на Анди Андрюс, като тази книга много бързо се превърна в една от любимите ми! Тя е от онези книги, които трудно можеш да сложиш в категория, но има способността да преобърне целия ти мироглед. Затова, когато видях, че има и продължение, бях много развълнувана! Прочела съм всичките книги на Андрюс, но историята за Джоунс ми е любима.


  След като преди години жителите на Ориндж Бийч се разделят внезапно с Джоунс, който е прекарал с тях известно време, сега той отново се връща в градчето също толкова неочаквано, както и преди. Без да се обади, без да обясни къде е бил, той се появява в момент от живота на Анди, в който той сякаш е в задънена улица. И не само той – много от приятелите и познатите му, с които се срещаме в книгата, преминават през различни ситуации и затруднения. И ето го странния старец, който се докосва до живота на всеки един от тях и го променя, помага им да постигнат своите велики дела.


  Хареса ми, че в тази книга един от фокусите е към отглеждането и възпитанието на децата и как да се постигнат реални резултати. Новата гледна точка по отношение на толкова важен аспект от живота – като възпитанието на едно дете, ни показва, че винаги трябва да си поставяме реални, а не посредствени цели. Това се отнася към всяка сфера от живота ни: взаимоотношенията в семейството, справянето с финансови затруднения и още много други теми, които са засегнати в книгата. Трябва да сме готови за нови идеи, нови методи за постигане на целите си, да не се страхуваме от предизвикателствата!


  Всеки иска да остави следа след себе си, но никой не иска да бъде различен от останалите. А едното е невъзможно без другото.


  Много често, когато сме в окото на бурята, е много трудно да търсим новата гледна точка. Когато сме на прага да изгубим всичко и привидно няма изход, тогава се появява старецът и ни показва, че дори и тогава има изход. Дали наистина има такъв старец, или Андрюс е създал този образ, е въпрос на избор на читателя. Дали ще повярва в съществуването на един чудат старец, или ще го приеме за измислица, няма значение – въпросът е дали посланието му ще стигне до сърцето! А посланието му е ценно и ще докосне всеки по свой начин. Мисля, че ще прочетете историята за Джоунс по свой начин и ще бъдете докоснати от различни неща, но със сигурност ще бъдете променени!


  Откакто прочетох „Проницателят се завръща“, преосмислих много неща, обръщам внимание повече на дребните, истински неща в ежедневието си и често си повтарям, че е „въпрос на гледна точка“. Защото е така!


  Винаги се чувстваме по-добре, когато сме благодарни за онова, което имаме. Велика мъдрост е да разбереш, че независимо каква е ситуацията, винаги има нещо, за което да си благодарен.


  Очаквам Джоунс да се появи отново, всъщност той винаги е някъде наблизо!


  Както обикновено, нямаше време да му прошепна „довиждане“... Но това не ме тревожеше. Знаех, че Джоунс ще е наблизо, когато имам нужда от него. Той винаги е наблизо.


   


  Дарина Къшева