Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Пустош - книга 3 (Тъмната кула)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Пустош - книга 3 (Тъмната кула)

  от Стивън Кинг
  издател: Плеяда
  24,00 лв.
  ISBN: 9789544094065
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 488 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Човекът в черно бягаше през пустинята и Стрелецът го следваше.

  Преди повече от 40 години светът прочита това изречение… и вече не е същият.

  Така започва поредицата за Тъмната кула, най-мащабната и най-епичната творба на Стивън Кинг. Фентъзи, изумителни приключения… и разказ за старата като света борба между доброто и злото.

  Роланд от Гилеад, последният Стрелец, олицетворение на самотния герой от древните митове и от класическите уестърни, преминава през паралелни светове и се сблъсква с невъобразимото. Той извършва подвизи (и понякога предателства) в името на една-едничка цел -  да открие и да запази мистичната връзка между всички светове, всички вселени – ТЪМНАТА КУЛА.

  "Пустош" подхваща разказа за тримата странници в Средния свят няколко месеца след откриването на третата врата. Еди Дийн се е отказал от хероина, двете личности – Дета и  Одета - са се обединили, превръщайки я в силната и по-уравновесена Сузана Дийн. Ала като надвива Морт в Ню Йорк през 1977, Роланд променя ка, спасявайки Джейк Чеймбърс, момчето, което вече е загинало в една друга действителност. Сега двамата съществуват в различни светове, но ги преследва една и съща лудост – парадоксът на „двойните“ спомени. Преди да продължат към Тъмната кула, Роланд, Еди и Сузана трябва да прехвърлят Джейк в Средния свят. Успяват с риск да бъдат погубени, но по пътя попадат в разрушения от враждуващи клики град Лъд. Единственият начин да го напуснат е да се качат на Блейн – обезумял, направляван от компютър еднорелсов влак, който заплашва да ги погуби, ако не измислят гатанка, чийто отговор той не знае

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Пустош - книга 3 (Тъмната кула)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг