Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Съчинения в 8 томa: Средство да имаш врагове (том 5)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Съчинения в 8 томa: Средство да имаш врагове (том 5)

  от Захарий Стоянов
  35,00 лв.
  ISBN: 9789540905105
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2012г.
  Страници: 904 стр.
  Размер: 15x21.5
  Тегло: 1.1200 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Захарий Стоянов е удивително явление в нашата история - изненадващ и спорен от началото до края! И след края! Не е образ като на картина, че да го приковеш на стената, а неспокойно зрънце живак - докато рабереш, че си го докоснал, и виждаш как ти се присмива от някой неочакван ъгъл!

  Така и сега при подредбата на публицистиката му. По хронологичен ред, по жанрове или...? Ако изоставим каноните, ще успеем ли да го представим по-понятно, по-правдиво, по-верен на себе си и на епохата?

  Как навикваното неграмотно медвенско овчарче се превърна в блестящ публицист? Може ли узурпаторът на Българската конституця, жестоко подиграният Искендер бей, за три-четири години да заиграе хоро с шопите и да се издигне до "Няма Батенберг - няма България!". Как и защо нападаме и спорим с "Бил той който и да е"? Кога "Румелия е вече наша"? И после: "Трябва ли да същетвува Румелия"? След като е бил на върха на Съединението, защо в съединена вече България притеснено твърди, че "Ние сме трима голи вестникари амо!" Вярно ли е, че "ние никога не бъркаме литературата с политиката"? Как изглежда всичко това след сто и толкова години?

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Съчинения в 8 томa: Средство да имаш врагове (том 5)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст