Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Сборник задачи по математика за 8. клас. За всеки ученик. По всяка тема (Просвета)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Сборник задачи по математика за 8. клас. За всеки ученик. По всяка тема (Просвета)

  от Кирил Банков, Пенка Нинкова, Даниела Петрова и др.
  издател: Просвета
  14,00 лв.
  ISBN: 9789540135052
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 260 стр.
  Размер: 17х24
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Преработен в съответствие с новия държавен образователен стандарт и новата учебна програма по математика за 8. клас, влезли в сила от учебната 2017/2018 г., сборникът запазва своята основна роля – да улеснява усвояването на математическите знания от осмокласниците и да развива тяхното логическо и творческо мислене.

   Сборникът е предназначен за съвместна целогодишна работа с учебниците по математика за 8. клас. Подходящ е както за работа в задължителните и в избираемите учебни часове, така и за самостоятелна работа вкъщи. Съдържа 1260 задачи, подредени тематично и разделени според успеваемостта на учениците:

    - задачи от група А, достъпни за всички ученици и предназначени за усвояване и затвърждаване на основни знания и умения;

    - задачи от група Б за постигане на много добро и отлично владеене на учебния материал; 

    - задачи от рубриката За любознателните за ученици с повишен интерес към математиката за усъвършенстване на творческото им мислене и въображение. Подходящи са за подготовка за математически състезания и олимпиади.

  Всяка тема в сборника започва с кратка справочна част с основните понятия и твърдения. Включени са и задачи, давани на конкурсни изпити и държавни зрелостни изпити. Сборникът предлага и два варианта на 11 теста за проверка на знанията, които може да се използват успешно за самоконтрол и самооценка на постиженията на учениците.

  В последния раздел са дадени отговори, упътвания и примерни кратки решения на задачите.

  Подборът, разнообразният формат на задачите и приложението на математическите знания в ситуации, близки до заобикалящата ни действителност, дават възможност не само за усвояване и затвърждаване на учебния материал по математика, но и за развиване на способностите на всеки ученик за четене и разбиране на информация, зададена по различен начин.

  Съвместното използване на сборника и учебника по математика ще направи часовете по-ефективни и полезни, а преподаването и ученето – по-лесни и забавни. 

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Сборник задачи по математика за 8. клас. За всеки ученик. По всяка тема (Просвета)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг