Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Шест задачи за дон Исидро Пароди

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  14,00 лв.
  ISBN: 9786191501625
  Наличност: В наличност
  Година: 2014г.
  Страници: 164 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.1500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Споделеното увлечение по детективския жанр дава живот на „Шест задачи за дон Исидро Пароди“, която двамата изкусни литературни мистификатори публикуват под псевдонима Онорио Бустос Домек. Книгата съдържа шест разказа, обединени от парадоксалната личност на детектив Исидро Пароди. Без да напуска килия № 273 в Държавния затвор, където излежава несправедлива присъда, той разнищва и най-непроницаемите криминални случаи, облягайки се на своя остър ум и въображение.

  ***

  Xорхе Луис Борхес (1899–1986) е роден в Буенос Айрес, но едва петнайсетгодишен заминава за Женева. Неговите разкази, стихове и есета обладават фина ирония и рационализират фантазията, превръщайки я в заложник на една дивна словесност, пронизана от мащабни философски наблюдения. Героите на Борхес са само медиатори на идеите му, вестоносци на забравени послания, комарджии, които играят с живота и смъртта – свързва ги смелостта, най-възвишената човешка черта според писателя.

  Името и творчеството на Адолфо Биой Касарес (1914 - 1999) често се нареждат до постиженията на Борхес и Кортасар. Автор e на сборници с разкази и романи, чиито образи тънат в загадки и несъмнено допринасят за чародейството на испаноезичната белетристика.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Шест задачи за дон Исидро Пароди

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг