Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Сянката на планината

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  30,00 лв.
  ISBN: 9786199087701
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 912 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.6700 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  "Дългоочакваното продължение на "Шантарам" не може да се вмести в никакви рамки - в това е и неговата прелест.Главният герой Лин - Шантарам - избягалият австралийски затворник, кръстосва Бомбай с мотора си, не се бои да влиза в стълкновения, цитира класици и доблестно се опитва да излекува разбитото си сърце."

  Publishers Weekly

   

   "Майсторски написан киносценарий във формата на роман, където под измислени имена се появяват реални лица..."

  Kirkus Review

   

   "Някои епизоди вземам от живота си и описвам почти без изменение, други съчинявам въз основа на опита си. "Шантарам" и "Сянката на планината" са романи, не автобиографии - и фактологическата истина в тях не е най-важното нещо. За мен по-важна е другата достоверност - психологическата. Много се забавлявам, когато ме питат как е Карла... Прекрасно е, когато хората смятат, че всичко е точно така - от първата до последната дума: значи достоверно съм го измислил.

  Но една достоверност не е винаги достатъчна - читателят трябва да получи нещо, заради което да се връща отново и отново, да се пречиства и да намира всеки път по нещо ново за себе си, нещо на още по-дълбоко ниво... Затова в "Сянката на планината" използвам толкова алегорични връзки с "Енеида" и с "Епосът за Гилгамеш"... Алегориите са като призраците: невидими и вездесъщи, те пронизват моя текст, разказвайки свои собствени истории..."

  Грегъри Дейвид Робъртс

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Сянката на планината

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг