Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Случаят "Георги Марков"

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  10,00 лв.
  ISBN: 9789543985579
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 280 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.2600 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов е опит да се намери истината за живота и смъртта на българския писател.

   

  В първата част на книгата е представен неговият живот в България до 1969 г. и след това в Англия до смъртта му, направен е анализ на неговите произведения. Отразен е случаят „Марков“ след смъртта му, така както е представян досега в средствата за масова комуникация в чужбина и в България, както е разказван от негови близки и приятели, както е даден в книги, статии, интервюта, документални филми, както е отразен в досъдебното производство на Софийска градска прокуратура.

  Във втората част авторът представя своето виждане по случая „Марков“, след като се е запознал с всичката налична информация, която е открил. Освен това е провел разговори и консултации със служители на външнополитическото разузнаване, някои от които съпричастни със случая „Георги Марков“. Със следователи по делото, с хора, които са познавали Марков. В неговите разсъждения е отразен и опитът му като оперативен работник в Държавна сигурност и автор на повече от десет книги в областта на разузнаването и контраразузнаването.

   

  ***

  Авторът Бончо Асенов – разузнавач от Шесто управление в периода 1970 до 1981 г. – събира редица факти от живота на Георги Марков в България и в чужбина, прави анализ на много документи, оценявайки ролята му в политическия и културния живот по това време. „Целта на тази книга – казва авторът, – е още веднъж да се разкаже на българския читател случаят „Георги Марков“ с надеждата, че ще стигнем до истината относно неговия живот и кончина”.

   

   

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Случаят "Георги Марков"

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг