Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Стъклени съдби

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  16,90 лв.
  ISBN: 9789542716150
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2015г.
  Страници: 496 стр.
  Размер: 14x21
  Тегло: 0.4250 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  "Не вярвах в съвременната българска литература, докато не прочетох Стъклени съдби на Людмила Филипова."

  Ваня Шекерова, сп. Ева.

  "Стъклени съдби" е драматичен разказ за две момичета и едно момче, създадени от ембриони на едни и същи биологични родители, но родени от три различни майки. В три различни семейства. В три различни държави. Жените са забременели вследствие на методи за асистирана репродукция. Престъпление събира разделените някога в лаборатория сестри и техния брат. Следовател Вълчанов е натоварен със задачата да разплете случая. По време на разследването той се влюбва в красивата англичанка Триша, която вече шеста година се лекува при психиатри заради натрапчиви необясними сънища и халюцинации. Дори не допуска, че те са реални преживявания. Американска защитна организация иска да се добере до историята на едно неродено, чийто живот е на косъм от смъртта. Тя е нужна на мощна Корпорация, която скоро ще осъществи грандиозните си планове да е първа в приложението на най-новите репродуктивни технологии.

  Людмила Филипова е автор на романите "Анатомия на илюзиите", "Червено злато", "Стъклени съдби", "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте", четири от които вече са се превърнали в бестселъри и преведени на няколко езика. По три от романите се разработват и филмови сценарии.

  Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като уважавания американски Hidden River и за втори кръг на европейския Prix du Livre Europeen 2008. Книгите й предстои да излязат на турски, руски, сръбски и немски.

  "С третия си роман Стъклени съдби Людмила Филипова окончателно се утвърждава като способен и опитен творец, готов да навлезе в непозната и неразработена територия."

  Борислав Гърдев

  "Романът далеч не е научна фантастика, а резултат от дълго авторско разследване. Всичко което Филипова пише е реалност и тъкмо тази пунктуалност на фактите дава сила на словото й. Авторката сякаш е надарена с привилегията да вижда в бъдещето, а Стъклени съдби е поредната й книга, която ни оставя с много въпроси.”

  Гергана Маринова

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Стъклени съдби

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг