Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Свободата да бъда там, където искам

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  20,00 лв.
  ISBN: 9789549535952
  Наличност: В наличност
  Година: 2016г.
  Страници: 400 стр.
  Размер: 12х18
  Тегло: 0.4550 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Той първи изкачва Еверест без помощта на кислороден апарат и първи покорява 14-те най-високи върха в света. Неутолимата му жажда за свобода и непознати простори го отвежда на експедиции към ледовете на Гренландия и Антарктида, пясъците на Такламакан и високите плата на Тибет.

  Сега, седем континента и десетки хиляди метри надморска височина по-късно, мъжът, променил облика на алпинизма, споделя със света безценния си житейски опит. В своята откровена автобиография „Свободата да бъда там, където искам“ легендарният алпинист Райнхолд Меснер набелязва повратните точки, предопределили мирогледа и философията му за катерене, включително детските игри в подножието на Доломитите и фаталния инцидент на Нанга Парбат – „планината-убиец“, която завинаги го разделя с по-малкия му брат Гюнтер. Планината е суров учител, ала безпощадните ѝ уроци само засилват преклонението на Меснер към могъществото и загадъчността на Майката Природа. Преклонение, обуславящо избора му на свободен стил на катерене, който да съхрани чистотата на девствените планински склонове.

  Книгата на Райнхолд Меснер е вдъхновяващ разказ от първо лице за един живот, изживян на върха на света, който ще отвори сетивата ви за неподозирани приключения и ще ви покаже, че невъзможното не е нищо повече от извинение.

  „Райнхолд Меснер е безукорен – пример за пълноценно изживян живот, впрегнат в правилната посока талант, решителност и морална безкомпромисност.“

  Марк Туайт, сп. „Камък и Лед“

  „Меснер е толкова значим за катеренето, колкото Майкъл Джордан е за баскетбола.“

  Джон Кракауер, „Кралят на катерачите.“
  Брад Вецлер, „Аутсайд Онлайн“

  „Чудесна автобиография – не е за изпускане.“

  Нарен Нанда, „Хималайският журнал“

  „Безспорно най-великият алпинист на всички времена.“

  Ерик Хърст,
  автор на „Максимално катерене: Психическа подготовка
  за върхово представяне и оптимално преживяване“

  ***

  Райнхолд Меснер е всепризнат пионер на алпинизма – през 1980 г. той постига немислимото, осъществявайки първото солово изкачване на Еверест, при това без помощта на кислороден апарат. В своите 3500 изкачвания той прокарва над 100 нови маршрута и става първият човек, стъпил на всички 14 осемхилядника в света. Автор е на над 60 книги за алпинизма, които са преведени на повече от десет езика.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Свободата да бъда там, където искам

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг