Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Тъмното пророчество - книга 2 (Изпитанията на Аполон)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Тъмното пророчество - книга 2 (Изпитанията на Аполон)

  от Рик Риърдън
  издател: Егмонт
  14,90 лв.
  ISBN: 9789542720102
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 416 стр.
  Размер: 13x19
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Върви на запад. Плени Аполон преди той да успее да намери следващия оракул. Ако не успееш да ми го доведеш жив, убий го.

   

  Това бяха думите, с които древният ми враг, Нерон, заповяда на Мег Макафри да тръгне на мисия. Но защо римски император би обърнал взор към Индианаполис? И след като вече съм тук (все още в унизителния образ на Лестър Пападополус), къде е Мег?

  Мег, моята господарка с божествен произход, е като настръхнал таралеж. Предаде ме на Нерон, още докато бяхме в лагера на нечистокръвните. А и докато съм смъртен, може да ми заповядва да правя каквото си поиска… дори да се самоубия. И въпреки това, ако имам шанс да я измъкна от злия й пастрок, бих направил всичко по силите си да го сторя.

  Но цялото това геройство ми е ужасно чуждо – както вече знаете, баща ми, Зевс, ми отне всички божествени сили. О, а и да не ви говоря за обидите и болката, на които вече бях подложен. Нечувано унижение, невъзможни времеви граници, смъртна опасност… Не трябва ли да има награда след всяка  успешна задача? Не, само още и още непосилни предизвикателства.

  Кълна се, че ако някога си възвърна божествеността, няма вече да принуждавам смъртни да извършват подвизи. Освен ако не е наистина важно. И освен ако не съм напълно убеден, че смъртният може да издържи. И освен когато не съм притиснат от времето… или пък просто не искам да го свърша самият аз. Ще бъда много по-мил и щедър отколкото са другите към мен сега – особено към онази магьосница Калипсо. Какво ли толкова намира Лио в нея?

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Тъмното пророчество - книга 2 (Изпитанията на Аполон)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг