Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Тайната порта - книга 1

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата
  18,00 лв.
  ISBN: 9789547713307
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2014г.
  Страници: 388 стр.
  Размер: 15х21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  История за политически съюзи и интриги, опасна любов и добре пазени тайни.

  От Ориенталската библиотека в Оксфорд започва разплитането на загадъчна история, случила се в Константинопол преди  четиристотин години.

  Елизабет Стейвли седи в библиотеката в Оксфорд и ръцете й треперят, докато разглежда фрагмент от старинен ръкопис, който може да бъде ключ за разкриване на история, останала тайна в продължение на векове. Силия Лампри, дъщерята на британски капитан, изчезва след нападение над кораба им и има вероятност да е попаднала в харема на султана.

  Елизабет заминава за Истанбул, и за да избяга от мъжа, който си играе със сърцето й, и за да потърси нови доказателства за своята теза. Защото разгадаването на съдбата на Силия  е начин да промени собствената си съдба.

  Константинопол, 1599 г.

  В Топкапъ сарай главният евнух е отровен от захарен  кораб, подарък  от английския двор. В коридорите на двореца се надига вълнение. Кой стои зад покушението – англичаните или вътрешен човек?

  Новата фаворитка в харема се оказва пленена англичанка, купена от любимата жена на султан Мехмет III... С нежна кожа, горещо сърце и бърз ум тя се опитва да оцелее сред интригите и опасните игри, разиграващи се на забранената територия на султанския харем. Защото има цел – да се добере до ключа за тайната порта, зад която я чакат любовта и свободата.

  Английският пратеник в Константинопол Пол Пиндар, годеник на Силия, дълго време я е смятал за загинала. Но един ден след посещение в двореца получава закодирано послание от нея...

  Какъв ще бъде изборът на мъжа, станал заложник на дълга, и ще успее ли той да спаси Силия?

  В каква посока ще поеме животът на Елизабет?

  „Тайната порта“ разказва за политическите игри на големите империи, за тайни, които пази харемът, за ревност и приятелство – история в история, преплела съдбите на две жени от миналото и настоящето, които се стремят към истинската любов.

  ***

  Кейти Хикман е автор на седем успешни книги, включително два исторически бестселъра  -  Courtesans и Daughters of Britannia. Последните й творби са Тайната порта и The Pindar Diamond, първата и втора част от трилогия, развиваща се в края на ХVI и началото на ХVII век. Третата част Winter’s Tale е предвидена за издаване през 2015 г. Книгите й са преведени на над двайсет езика. Кейти Хикман живее в Лондон с двете си деца и съпруга си, философа А.К. Грейлинг.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Тайната порта - книга 1

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг