Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Титаните на историята (твърда корица)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Титаните на историята (твърда корица)

  от Саймън Монтефиоре
  издател: Прозорец

  Нормална цена: 39,00 лв.

  отстъпка -10%

  Промоционална цена: 35,10 лв.

  ISBN: 9786192430542
  Наличност: В наличност
  Година: 2020г.
  Страници: 712 стр.
  Размер: 13х21
  Тегло: 0.5000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В „Титаните на историята“ Саймън Монтефиоре представя вечната битка между доброто и злото чрез техните най-прочути представители: от Исус Христос до Чингис хан, от Моцарт до Микеланджело, от Шекспир до Айнщайн, от Хенри VIII до Хитлер, от Екатерина Велика до Маргарет Тачър. Личнос­ти, които са изживели своя възход или падение в удивителни драми и приключения. Но те са формирали нашия свят, ще присъстват и в нашето бъдеще. 

  Авторът разказва за царе, императрици, султани и завоеватели, както и за пророци, изследователи, художници, актриси, куртизанки и психопати. При много от тях границата между великото и чудовищното е твърде тънка, защото политическата и творческата гениалност често се базират на амбициозност, егоцентризъм, безпощадност, та дори и лудост в не по-малка степен, отколкото на благоприличие и героизъм. 

  От древни времена през кръстоносни походи и световни войни до XXI век тези завладяващи разкази ни запознават с титаните, които са променили света: героите, които всички трябва да знаем, и историите, които никога не бива да забравяме

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Титаните на историята (твърда корица)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг