Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Искам да науча повече по математика за 2. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Искам да науча повече по математика за 2. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

  от Мариана Богданова, Мария Темникова, Виолина Иванова
  издател: Булвест 2000
  6,00 лв.
  ISBN: 9789541810644
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 68 стр.
  Размер: 20х28
  Тегло: 0.1700 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Помагалото е съобразено изцяло със заложените в нормативните документи изисквания за вида и обхвата на разширената и допълнителната подготовка на второкласниците по математика.

  Съдържанието е структурирано в 32 теми – по една за всяка учебна седмица. Чрез включените занимателни задачи е създадена мотивираща за децата среда за работа. Разработени са задачи за:

   - числата до 100, събиране и изваждане с тях без и с преминаване, пресмятане на числови изрази, намиране на неизвестно събираемo;

   - намиране на обиколката на позната геометрична фигура, за именуване на върховете й с букви от латинската азбука; за видовете триъгълници според страните; за чертане в квадратна мрежа на геометрични фигури;

   - овладяване на смисъла на умножението; таблично умножение и деление с числата 2, 5, 10, 3, 4, 6, 7, 8, 9; пресмятане на стойността на числови изрази, съдържащи две действия; намиране на неизвестен множител;

   - намиране на страна на фигура по дадена обиколка и други страни.

  Темите са разработени в достъпна за децата форма и дават възможност за организиране на състезание за два отбора.
  Включените задачи следват логическата структурата на учебната програма и на учебника по математика. Чрез тях е осигурена възможност за надграждане и задълбочаване на придобитите от учениците знания, умения и компетентности. Задачите провокират интереса към изучаваното математическо съдържание, подпомагат изграждането на умения за самостоятелен учебен труд.

  Всяка тема е разработена на две страници, като са включени задачи с различна степен на трудност. Отделено е специално място на работата с текстови задачи, на представянето и систематизирането на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, на съставянето на задачи. Включени са и задачи, даващи възможност за подготовка на учениците за различни математически изяви в състезания и конкурси.

  Помагалото успешно може да се използва както в избираемите учебни часове, така и за диференцирана, индивидуална и самостоятелна работа.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Искам да науча повече по математика за 2. клас. Учебно помагало за разширена и допълнителна подготовка в избираемите учебни часове (Булвест 2000)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг