Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Удушената кралица - книга 2 (Прокълнатите крале)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Удушената кралица - книга 2 (Прокълнатите крале)

  от Морис Дрюон
  издател: Ентусиаст
  Виж откъс от книгата
  16,00 лв.
  ISBN: 9786191641727
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 256 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.2200 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  „Кралят е мъртъв! Да живее кралят!“

  Филип Хубави е мъртъв и в огромното му кралство владеят хаосът и безпорядъкът. Проклятието на Великия магистър на тамплиерите сякаш преследва кралете на Франция.

  Най-големият син на покойния се възкачва на трона като Луи Х. Лишен от забележителните качества на баща си, той скоро се превръща в марионетка в ръцете на враждуващите сили в управлението. Всъщност Луи Вироглавия се вълнува истински само от едно: съпругата му Маргьорит Бургундска е хвърлена в затвора за изневяра, но той не може да се ожени за друга и да даде наследник на френския престол  – докато кралицата е жива. Платен убиец е готов да помогне за осъществяването на кралската мечта, воден от своята алчност, безскрупулност и амбиции.

  Мрежата от скандали, убийства и интриги, заплетена около двора на Железния крал, продължава да въвлича в примките си и неговите наследници. Централизираната държавна структура се разпада и феодалите възвръщат старите си привилегии. Краят на династията наближава.

  Драматичен и колоритен като роман на Дюма, но подсилен от историческа точност и политическа проницателност.

  Сънди Таймс

  Това е истинската игра на тронове.

  Джордж Р. Р. Мартин

  ***

  Морис Дрюон е роден на 23 април 1918 г. в Париж. Той е от руско-еврейски произход. Влияние над Дрюон оказва неговият чичо Жосеф Кесел, с когото през 1943 г. написват текста на „Песента на партизаните“, превърнала се в химн на френската Съпротива по времето на Втората световна война. Морис Дрюон посвещава голяма част от живота си на чистотата и защитата на френския език. Прочува се с поредицата си „Прокълнатите крале“, която включва седем романа: „Железният крал“ (1955), „Удушената кралица“ (1955), „Отровите на короната“ (1956), „Законът на мъжете“ (1957),  „Френската вълчица“ (1959), „Лилията и лъвът“ (1960) и „Как един крал погубва Франция“ (1977).

  Известен като последовател на Александър Дюма – баща, Морис Дрюон печели наградата „Гонкур”за романа си „Големите семейства“. През 1966 г. става член на Френската академия. В периода 1973-1974 заема поста на министър на културата на Франция. Дрюон е бил и депутат в Народното събрание и в Европейския парламент.

  През 2006 г. писателят става член на Руската академия на науките като признание за важния му принос в развитието на съвременните руско-френски връзки.  Голяма част от произведенията му са екранизирани за голям екран или като телевизионни сериали.

   Морис Дрюон умира през 2009 г. на 90-годишна възраст.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Удушената кралица - книга 2 (Прокълнатите крале)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст