Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Улици и кораби. Gm

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  12,00 лв.
  ISBN: 9786190006084
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2017г.
  Страници: 184 стр.
  Размер: 15x22
  Тегло: 0.4000 кг.
  Корица: твърда
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  „Улици и кораби. Gm“ е своеобразно продължение на „Спомени за вода. Dm“, където умираше едно крайдунавско село. Тук умира един крайдунавски град. Голяма част от героите са същите. Обитават отново втората половина на двайсети век и началото на двайсет и първия.

  Живеят,  обичат и умират край същата голяма река. Но всичко е различно.

  „Улици и кораби. Gm“ е книга, преместена в града. В големия град, с атласи и горгони под балконите, където се слуша музиката на Бах и на Шостакович. И тази книга разказва бавно, но героите са по-подвижни, защото градските часовници вървят по-бързо.

  И понеже тук чудесата са много по-малко, героите ритуализират детайлите на живота си. Така задоволяват нормалната си човешка жажда за митология. Образът на времето е изсвирен тихо в периферията на тихи събития и наподобява литературен пасион в сол-минор.


  И в тази книга няма диалози. Причината е същата – за да не се имитира действителността.


  ***

  Иван Станков е роден през 1956г. Преподава българска литература във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Автор е на осем литературоведски книги.

  Първата му белетристична книга "Спомени за вода. Dm" получава втора награда за художествена проза на портал "Култура" за 2015г.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Улици и кораби. Gm

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг