Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България

  от Ивайло Василев
  издател: Сиела
  17,00 лв.
  ISBN: 9789542818823
  Наличност: В наличност
  Година: 2015г.
  Страници: 192 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Книгата "Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България" представлява сравнителноправен анализ на законодателствата на Италия и България в сферата на установяването и отнемането на незаконно придобитото имущество.

  В него е направена правна квалификация на най-съществените форми и видове престъпна дейност, чрез които се реализират печалби и имущество с незаконен прозиход: укриване на данъци, неплащане на задължителни осигуровки, контрабанда, корупция, трафик на хора и наркотици, изнудване и др.

  Подробно са разгледани понятията "конфиксакиця" и "отнемане" и някои спорни текстове в Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ).

  Систематизирани са основните фактори в българското и италианското законодателство за отграничаване на лица, спрямо които е предприета проверка за установяване на имущество с незаконен произход.

  Умелият теоретичен анализ, както и практическата насоченост на настоящия труд го правят изключително ценен за всички юристи с интерес в разглежданата област.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Установяване и отнемане на незаконно придобито имущество в законодателствата на Република Италия и Република България

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг