Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Вълчицата излиза привечер

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Вълчицата излиза привечер

  от Бойка Асиова
  издател: Жанет - 45
  15,00 лв.
  ISBN: 9786191863334
  Наличност: В наличност
  Година: 2017г.
  Страници: 272 стр.
  Размер: 13х20
  Тегло: 0.3000 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели
   

  Анотация

  Бойка Асиова е родена в Разлог на 16 декември 1945 г. Инженер-химик по образование, с малко практика в управление на индустриалното производство, повече от 30 години тя е журналист. Работи в няколко национални всекидневника. Печата в литературни и други издания. Автор е на 11 книги. Между тях са сборниците с разкази „Сребърна пара” (ОФ), „Мир вам, сто врабчета” (Сибия), „Мъжко можене” (Жанет 45). Романът й „Яловата вдовица” (Жанет 45) беше номиниран за наградата „Хеликон” и получи Националната награда за литература „Николай Хайтов” за 2007 г. През септември 2012 г. романът излезе на немски език в Германия.

  „Рецепта за камбана” (Жанет 45) бе отличена с годишната награда на СБП за есеистика за 2011 г. Последната й книга „Да убиеш Сталин. Спомен за Костадин Лагадинов” (Жанет 45) е документален разказ за невероятната съдба на един човек, минал през сибирските лагери и останал верен на идеала си. През май 2017 г. от печат излиза „Вълчицата излиза привечер”.

  Асиова е автор на двайсетина публицистично документални филми, продукция на БНТ, в областта на борбите на македонските българи за национално освобождение, културното наследство, традиции и нрави и тяхната съвременна проекция. Между тях са „Жалба по Гоце”, „Двата Миладина”, „Живата книга”, „Цената на тютюна”, „Пътят за Драма”, „Тайната на юдите”.

   

  Старият Тушка напусна пътеката и излезе на пътя. Скоро се показа и черквицата. Ако се е замислил човек, може и да я подмине. Вкопана в земята, над нея я има метър, я не. Керемидите й и те не се виждат от прегърналите я дървета.

   - Еееей,миленката, чекаш ме, а? - продума й старецът като на жив човек. Стори му се, че черквицата подаде ръка и му рече:

   - Повели, човече! Влез и си почини!


  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Вълчицата излиза привечер

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Въведете текст