Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

В памет на Паметта

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  25,00 лв.
  ISBN: 9786191865017
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 600 стр.
  Размер: 14х20
  Тегло: 0.6250 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Мария Степанова навлиза в трудните, но много важни за съвременния човек въпроси за природата на паметта. Паметта, която ни мами и подвежда, докато мислим и разказваме живота на нашите мъртви близки. Паметта, която така често насилваме и изкривяваме в търсене на егоистични, себеутвърждаващи ползи или пози. Такъв роман-изследване не се е появявал досега не само в руското, но и в европейското културно пространство. Книга, предлагаща спасителна формула за нашата колективна амнезия, ключ за реабилитация на паметта и историята като частно, интимно достояние за всеки от нас.

  „Един от най-важните текстове, писани на руски език през последните години. Книгата на Степанова дава основание да се твърди за триумфалното завръщане на руската литература на световната литературна сцена.“

  Лев Оборин


  "В памет на Паметта" на Мария Степанова е най-важната книга не само на тази, но и на последните няколко години. Това е едно изтънчено изследване на самата същност на паметта. Тази книга наистина е събитие. За тези, които умеят да четат."

  Эхо Москвы 

  "Веднъж на десетилетие се появява подобен метароман, голяма книга-реконструкция, в която авторът в новоизобретен от него жанр отведнъж изяснява отношенията си с паметта, времето, историята, страната." 

  Лиterraтура

  „Значителните текстове се отличават с това, че са леки, интересни и е важно да бъдат четени. "В памет на Паметта" е текст с абсолютно световна значимост."

  КоммерсантЪ

  "Днес никой не пише на руски като Степанова. Забележителна плътност на фразата, майсторско превключване на повествователните скорости, музикална организация на целия текст. Бяхме отвикнали, че руската проза може да покаже „обоняние на елен“ и „сетива на прилеп“. 

  Афиша-Daily

  "Такива книги в руската литература не е имало, тя не е „още една“, тя е „една-единствена."

  Медуза

  "Мария Степанова е призовала мъртвите за свои съавтори. И се е получила книга, каквито досега на руски не е имало. И на други езици май не са много."

  Новая газета


  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: В памет на Паметта

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг