Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

В Сибир

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  16,00 лв.
  ISBN: 9789549535600
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2013г.
  Страници: 352 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В края на 90-те, малко след падането на комунистическия режим в Русия, страната отваря врати за външния свят. Колин Таброн посещава тези необятни и често негостоприемни земи, за да види с очите си Сибир такъв, какъвто го е превърнала историята.

  От Монголия до Северния полярен кръг, от селото на Распутин на запад през тундра, тайга, планини, езера и реки пейзажът ни очарова и вглъбява. По пътя си авторът се среща и разговаря с местните хора за всичко – за живота и семействата им, за политическия режима в Русия, за щастието и неволите, за красотата на страната им, чиито богатства варварски се експлоатират десетилетия наред. Таброн прониква в тази малко позната част на света по начин, по който никой писател не е успявал, а пътуването му завършва в най-източния край на Русия при една забравена еврейска общност.

  Загадъчен, но прелестен, негостоприемен, но населен от приветливи люде, такъв е Сибир през погледа на един от най-добрите съвременни писатели на пътеписи.

  ***

  Колин Таброн (р. 1939) е майстор на класическия пътепис. Първите му книги са посветени на Близкия изток и включват "Mirror to Damascus" и "Jerusalem". През последните години на Брежнев обикаля Западна Русия с автомобил и пише "Among the Russians". По-късно изнурително пътешествие го отвежда до някои от най-недостъпните области на Китай, описани в "Behind the Wall" (1989 г.), която печели наградата "Хоторндън" и наградата за пътепис "Томас Кук". Осем години по-късно Таброн пише "The Lost Heart of Asia", където описва пътуванията си из Централна Азия. Колин Таброн е познат на българския читател с пътеписите "Сенки по Пътя на коприната" и "Към една планина в Тибет".

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: В Сибир

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг