Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Задачи и упражнения по български език за 3. клас (Булвест 2000)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Задачи и упражнения по български език за 3. клас (Булвест 2000)

  от Георги Георгиев
  издател: Булвест 2000
  4,50 лв.
  ISBN: 9789541813393
  Наличност: В наличност
  Година: 2018г.
  Страници: 56 стр.
  Размер: 28x21
  Тегло: 0.1400 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Учебното помагало има за цел да осигури практическа работа при овладяването на езиковите знания, заложени в учебната програма по български език и литература за 3. клас. Разнообразните езикови задачи и упражнения подпомагат успешното овладяване на знанията за езиковите единици от фонетиката, морфологията, лексикологията и синтаксиса и прилагането им в речевата практика на ученика.

  То може да бъде използвано при самостоятелните занимания в урочната дейност, в самоподготовката, осъществявана вкъщи, или в дейностите от целодневната организация на учебния ден в училище.
   
  Включените 34 теми са съобразени изцяло с държавния образователен стандарт за общообразователна подготовка и с учебната програма по БЕЛ за 3. клас. Те следват урочните единици в учебниците по български език за клас. Практическите задачи са на достъпно ниво, литературните текстове са интересни като тематика и съдействат за изграждането на социокултурни компетентности.

  Задачите и упражненията подпомагат овладяването на книжовните норми (граматични, лексикални, правописни, пунктуационни) и затвърдяването и усъвършенстването на уменията за прилагането им в речта.

  Помагалото съдържа езикови задачи със занимателен и познавателен характер, които съдействат за активизиране на мисловната дейност, за трайно и непринудено усвояване на учебния материал. Включени са:


   - кръстословици, ребуси, игри;
   - задачи за редактиране на изречения и текст;
   - тестови задачи, свързани с езиковото учебно съдържание, предвидено в учебната програма за 3. клас, съобразени с възрастта на учениците;
   - рисунки, таблици, схеми и графики, които не само подпомагат изпълнението на задачите, но носят и допълнителна информация;
   - езиков кът, в който е систематизирано цялото учебно съдържание за трети клас. В него езиковите правила са представени чрез достъпни и запомнящи се примери.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Задачи и упражнения по български език за 3. клас (Булвест 2000)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг