Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Задачи по математика за 4. клас (Калоянов)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Задачи по математика за 4. клас (Калоянов)

  от Евелина Динева
  издател: Калоянов
  6,50 лв.
  ISBN: 9789549519969
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 180 стр.
  Размер: 17х24
  Тегло: 0.2800 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Учебното помагало Математика - задачи за 4. клас е съобразено с новата учебна програма и с държавните образователни изисквания за начална училищна възраст. Структурата на помагалото следва учебната програма и това дава възможност то да се използва с всички одобрени от МОН учебници.

  С цел реализиране на образователните и развиващите функции на обучението по математика в четвърти клас, както и на принципа за диференциран подход, в помагалото са обособени две взаимно допълващи се части.

  Задачите в част първа съдействат за постигане на образователния минимум. Предвидени са за самостоятелна работа в училище или вкъщи с цел затвърдяване на усвоения учебен материал. Подборът, подредбата и структурата им създават условия за конкретизиране и задълбочаване на знанията и уменията на учениците.

  Съдържанието на задачите в част втора на помагалото не надхвърля програмния материал за четвърти клас, но решаването им изисква определена степен на абстрактно-логическо мислене, съобразителност, волево внимание и др. Същевременно те са ориентирани и към развитието на изброените качества на мисленето и към цялостното развитие на личността.

  Използвани са задачи от училищни и регионални математически състезания, както и от национални състезания: “Черноризец Храбър”, “Иван Салабашев”, Коледно и Великденско състезание на СМБ, Европейско кенгуру и др. Те могат да се използват в часовете по задължително-избираема подготовка и за диференцирана самостоятелна работа по време на урока или вкъщи.

  В съответствие с изискванията на учебната програма са включени тестови задачи със структурирани отговори.

  Мнения на клиент

  Коментар от Емилия Петкова
  Особено за напреднали деца е много полезно . (Публикуван на 03.09.19)

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Задачи по математика за 4. клас (Калоянов)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг