Количка 0
0,00 лв.

Задачи по математика за 4. клас: Учебно помагало (Булвест 2000)

От: Мариана Богданова, Мария Темникова, Виолина Иванова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП41922
Раздел: 4-ти клас
9,90 лв.

Помагалото е разработено с цел да се осигури възможност на четвъртокласниците да затвърдят и усъвършенстват своите знания и умения

Раздел: 4-ти клас

Учебното помагало е разработено с цел да се осигури възможност на четвъртокласниците да затвърдят и усъвършенстват своите знания и умения, придобити в урочната работа по математика, да усвоят техника на работа със задачи, подготвящи ги за НВО (национално външно оценяване).

Разработени са 136 теми – всяка на отделна страница. Задачите са в съответствие с утвърдената от МОН учебна програма по математика за 4. клас. Следва се логическата постройка на учебника по математика на издателство „Клет“ с марката „Булвест 2000“. Чрез подбрани и апробирани задачи се дава възможност за надграждане и задълбочаване на придобитите от учениците знания, умения и компетентности. Поддържа се интересът към изучаваното математическо съдържание, съдейства се за придобиване на умения за самостоятелен учебен труд. Включени са задачи с различна степен на трудност. Отделя се специално място на работата с текстовите и геометричните задачи, на представянето на информацията в тях чрез различни спомагателни модели, на съставянето на задачи.

Задачите са свързани с: начален годишен преговор; изучаване на естествените числа след 1000, събиране и изваждане с тях без и с преминаване на десетицата; пресмятане на числови изрази; намиране на неизвестен компонент в равенство (с акцент върху умалител, делител); измерване и чертаене на ъгли; разпознаване на геометрични тела (куб, правоъгълен паралелепипед, пирамида, конус, цилиндър, кълбо); умножение и деление на многоцифрено число с едноцифрено; лице на правоъгълник, мерни единици за лице, обиколка на позната геометрична фигура, умножение и деление на многоцифрените числа с двуцифрено число; годишен преговор. В годишния преговор са предвидени теми (страници) със задачи от типа на тези, включвани във формата на тестовете на МОН за външно оценяване в края на 4. клас. За тях в помагалото са поместени и ключовете с верните отговори.

Раздел: 4-ти клас
Повече информация
ISBN 9789541814970
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Брой страници 144
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задачи по математика за 4. клас: Учебно помагало (Булвест 2000)
Вашият рейтинг