Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 4. клас (Булвест 2000)

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 4. клас (Булвест 2000)

  от Мариана Богданова, Мария Темникова, Благовеста Димова
  издател: Булвест 2000
  6,60 лв.
  ISBN: 9789541814987
  Наличност: В наличност
  Година: 2019г.
  Страници: 100 стр.
  Размер: 20х26
  Тегло: 0.2250 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  В учебното помагало са включени задачи по математика зa 4. клас, чрез които се надгражда задължителната подготовка, осъществявана чрез учебниците и помагалата по математика към тях.

  Изучаването на математиката от учениците в началните класове се осъществява чрез решаване на задачи. Поради това голяма част от задачите в това помагало са нетрадиционни – решаването им изисква съобразителност, досещане, находчивост. Чрез тях се съдейства за осъществяване на пренос на придобитите основни математически знания и умения в нестандартни за учениците ситуации, за развитие на творческите им способности.

  Задачите са групирани и съобразени с темите по математика, изучавани в 4. клас. Включени са групи нестандартни задачи, занимателни задачи и задачи шеги, подходящи за голяма група ученици не само от 4. клас.

  Това разнообразие дава възможност на учениците за изборност при математическите им занимания. След задачите са представени разсъждения, решения отговори, които да подпомагат решаващите.

  Макар и в неявен вид, задачите са отделени условно и присъстват задачи както за изучаваните естествени числа и действията с тях, така и най-достъпни варианти на комбинаторни задачи; числови ребуси; логически задачи; задачи на основата на принципа на Дирихле, на Диофантовите уравнения; задачи за преброители, за претегления, за преливания; елементарни варианти на идеи за делимост; разнообразни геометрични задачи; задачи за подготовка за различни математически състезания.

  В края на помагалото са включени задачи от проведени математически състезания за 4. клас, съставени от М. Богданова.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 4. клас (Булвест 2000)

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг