Добре дошли в книжарница Хермес

0700 17 666
0

Жена

Намаляване
Увеличаване

Още изгледи

  Виж откъс от книгата
  15,99 лв.
  ISBN: 9789542962267
  Наличност: Не е наличен
  Година: 2015г.
  Страници: 440 стр.
  Размер: 14х21
  Тегло: 0.3500 кг.
  Корица: мека
  Цветност: черно/бяла
  Език: български
   
  Сподели

  Анотация

  Любов, равносилна на самоунищожение

  История за една ненаситна, необуздана любов, която разрушава... Поразителен роман за решителността на една жена, готова на всичко, за да открие човешкото щастие. Героинята на Такео Аришима – Йоко,  е една от най-внушителните в съвременната японска литература. Тя е вдъхновена от най-ярките женски образи в световната литература – Ана Каренина и Ема Бовари. „Жена“ е изповед и разказ за любовта, която пронизва до кости...

  ***

  Такео Аришима е роден е през 1878 г. в Токио. Знатният произход (баща му е наследник на самурайски род от княжество Сацума, има стабилни позиции във висшата администрация) и блестящото образование, което получава в елитарни учебни заведения, са изглеждали първоначално залог за завидна кариера и охолно съществуване. Интересите на чувствителния, импулсивен младеж обаче го насочват другаде – не го блазнят пари, власт и удоволствия, увлича се по литературата, поглъща жадно книгите и с тяхна помощ търси смисъла на живота.

  Такео Аришима учи в колежа „Хавърфорд“ и за една година получава степента бакалавър на науките. Задълбочава се в проблемите на източната култура, но диапазонът на интересите му включва и политика, история, литература, чужди езици. През 1907 г. Аришима се връща в Япония. Докато пътува с кораб чете „Ана Каренина“ и тя става едно от големите събития в живота му – подробните записки в дневника са свидетелство за преклонението му пред гения на Толстой.

  През 1910 г. започва публикуването на неговия роман „Жена“, произведението, което му създава име и му отрежда място в японската литература на ХХ век.

  Няма продукти, които да съвпадат със зададените от вас критерии.

  Оставете своето собствено мнение

  Вие разглеждате: Жена

  Как ще гласувате за този продукт?*
   1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди
  Рейтинг  Това е един поразителен любовен роман, чието действие се развива през ХІХ в. Героинята на Такео Аришима – Йоко, е личност, която не принадлежи на своето време. Духът й надгражда ограниченията на обществените норми, по които е принудена да живее. В резултат, хората я смятат за ексцентрична и студена, позор за своя род.

  Стилът на романа е много силен и запомнящ се. С интерес наблюдаваме непрестанно сменящите се превъплъщения на героинята, която току се проявява силна и решителна, току придобива невинност и миловидно изражение. Тя самата е актриса кралица, която с увереност и достойнство, осъзнала своето надмощие, властва над умовете на мъжете и жените и контролира действията им.

  Когато обаче голямата, изпепеляваща любов покорява и нейното сърце и душа, дори тя самата е изненадана. По-яростно от всякога тя се бори срещу оплюването и злорадствата за правото си да бъде щастлива. Но дали ще й се усмихне щастието и дали любовта ще успее да извоюва успешно всички битки на фронта на предразсъдъците и тесногръдието?
   


  Йоана Борисова